Bayramdan önce bloggerlarpaylasiyor ekibinin davetlisi olarak meşhur Hacıbekir'in Beyoğlu şubesinde iftar için birkaç blogger arkadaşımla bir araya geldik. Hem lezzetli yemekler yeyip, tatlıların tadına baktık hem de bol bol sohbet ettik. Buradan sevgili arkadaşlarıma ve Hacıbekir ailesine bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum.
![]() |
Hacıbekir |
Hacıbekir'in benim için yeri çok ayrıdır. Üniversite hayatımı hatırlatır bana, 2 sene boyunca her akşam Kadıköy'de bir akşam Hacıbekir bir akşam da Baylan Pastanesi olmak üzere erkek arkadaşımla oturur konuşurduk. O yüzden özellikle Kadıköy şubesini çok severim.
![]() |
Beyoğlu Hacıbekir |
Beyoğlu şubesinde bizler için güzel bir iftar sofrası düzenlenmişti ama tabi önemli olan yemek sonrası yediğimiz tatlılardı, hepsi de bir harikaydı. Özellikle son dönem favorim trileçeye bayıldık hepimiz.
![]() |
Hacıbekir |
Ama tabi Hacıbekir demek lokum demektir benim için, ve eski günlerde az olan lokum çeşitleri şimdi inanılmaz sayılara çıkmış. Klasik tatların yanında vişne, çilek, portakal, limon gibi meyveliler ve kahveli, naneli, tarçınlı, hurmalı, çikolata kaplı gibi sofistike tatlar da eklenmiş. Ben bunlardan limon ve nane aromalısının tadına baktım ve limonluyu bir daha bırakabileceğimi hiç sanmıyorum.
![]() |
Hacıbekir |
Hacıbekir Beyoğlu şubesininde lokum çeşitleri, hepsi de birbirinden albenili, zaten bayram demek lokum demektir bizler için
![]() |
Hacıbekir |
Tabi Hacıbekir lokum dışında da pek çok şey üretiyor, en başta drajeler, çeşitli helvalar ve ezmeler geliyor. Bunların hepsini ve daha fazlasını da kataloglarından inceleyebilirsiniz.
Hacıbekir ilk olarak Şekerci Hacı Bekir Efendi tarafından 1777'de Bahçekapı semtinde açılan bir dükkan ile hayatına başlamış ve bugüne kadar gelmiş. Bugün işletme dördüncü kuşak torunlardan Hande Hanım tarafından idare ediliyor. Hacıbekir Efendi aynı zamanda Osmanlı Sarayı'nın da şekercibaşısı olmuş ve o dönemde Osmanlı İmparatorluğunda bulunan batılıların bu lezzeti çok beğenip kendi ülkelerine götürmeleri sureti ile de "Turkish Delight" adını almış. Batılıların bu lezzeti çok beğenip, kendileri de üretmek istemesi ile de şimdi yediğimiz jel şekerlemeler ortaya çıkmış. Kurumun tarihçesi hakkında daha fazla bilgiyi ise buradan edinebilirsiniz. Ben Kurban Bayramı için tatmak istediğim lezzetleri belirledim bile, bu sefer limon aromalı lokumlarıma vişne, çilek ve portakal eşlik edecek. Sizin lokumla aranız nasıl??
Sevgiler..
0 yorum:
Yorum Gönder